Despre noi


“Lupta este câștigată sau pierdută departe de ochii martorilor din tribună, în sala de sport, pe drumul zilnic dintre sală și casă, cu mult înainte de a dansa sub luminile reflectoarelor”

Muhammad Ali

 

Înanul1831, pastorul luteran Aurel Seraia avut prima inițiativă de a înființa o scoală particulară, ce urma să cuprindă între cele 5 grupe de materii și scrima, autorizație ce nu i-a fost acordată niciodată de către generalul Kiseleff.


Așa a început ....... Clubul de Scrimă ENGARDE s-a înființat în toamna anului 2005, din dorința și entuziasmul unui fost scrimer, de a continua dragostea pe care a dobândit-o pe terenul de scrimă, ca sportiv. Aceasta organizație non-profit are ca obiectiv promovarea și dezvoltarea sportului, a scrimei în Romania. În primăvara anului următor, organizația dobândește personalitate juridică sub numele „Asociația Sportivă Clubul de Scrimă ENGARDE” și devine primul club particular de scrimă din România. Un an mai târziu, Federația Română de Scrimă, recunoaște în mod oficial afilierea acestui club.

 

Asociația Sportivă Clubul de Scrimă ENGARDE se autofinanțează și are ca scop principal, de a contribui la dezvoltarea sportului in România în special ramura SCRIMĂ.

Din anul 2022 ”familia” ENGARDE se mărește, adăugând noi secții sportive: pe lângă scrimă, tir sportiv, sporturi ecvestre, sporturi nautice, atletism și pentatlon modern.


Obiectivele Asociației Sportive Clubul de Scrima ENGARDE sunt:
* pregătirea sportivă, cu precădere a tinerilor doritori să practice sportul, în special ramura scrimă și pentatlon modern;
* participarea la competiții organizate de organele in drept;
* organizarea de acțiuni proprii formarii sportive a tinerilor;
* editarea de programe, pagini internet, postere și alte publicații de propagandă sportive.